Confidenţialitate

3 judecători din Oradea, urmăriți penal pentru abuz în serviciu

3 judecători din Oradea au fost puși sub urmărire penală după ce au anulat o condamnare la închisoare primită de un om de afaceri.

Magistrații sunt cercetați pentru abuz în serviciu și favorizarea înfăptuitorului.

 

Omul de afaceri a fost condamnat în mai 2011la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj și plata unor despăgubiri în valoare de 50 de mii de lei.

Patron al unui lanț de magazine din Oradea – după cum scrie presa locală – , el a agresat un inspector sanitar veterinar in incinta propriei fabrici, in timpul unui control.

Dupa mai multe tergiversari si reincadrari ale faptelor, milionarul a fost condamnat la 8 luni de inchisoare cu suspendare si la despagubiri de 50.000 lei catre veterinar.

Solutia a fost mentinuta cA definitiva la Curtea de Apel Oradea, insa dupa trei luni, un alt complet, format din cei 3 judecători cercetați au admis o contestație în anulare formulată de avocații omului de afaceri.

Procurorii DNA i-a pus sub urmărire penală pe aceștia – motivând, cităm, că magistrații si-au indeplinit defectuos atributiile de serviciu, distorsionand realitatea si aplicand cu rea-credinta dispozitiile legale.