Confidenţialitate

3 elicoptere SMURD, solicitate pentru salvarea a 2 bebeluşi aflaţi în stare critică. Micuții au fost transportați la spitale din Capitală | VIDEO

Echipaje medicale din cadrul SMURD Arad, București și Constanța au intervenit joi – 6 iulie – pentru a salva doi bebeluși aflați în stare critică, internați în spitale din țară. Cei doi micuți au fost preluați cu elicoptere SMURD și au fost transferați la unități medicale din Capitală.

Primul caz: Bebeluș în vârstă de 5 zile, diagnosticat cu malformaţie cardiacă

Unul dintre bebeluși – în vârstă de 5 zile – a fost transferat de urgență de la Maternitatea Bega din Timişoara la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” Bucureşti. Acesta a fost diagnosticat cu malformaţie cardiacă.

Transferul a fost efectuat în două etape, cu joncţiune la Sibiu, între elicopterele SMURD de la Arad şi Bucureşti.

Al doilea caz: Bebeluș în vârstă de 3 luni, resuscitat după ce a suferit un stop cardio-respirator

Al doilea bebeluș, în vârstă de 3 luni – a fost transportat de urgență de la de la Spitalul Județean de Urgență Constanța la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” București. Acesta a fost resuscitat, după ce a suferit un stop cardio-respirator.

Cele 2 misiuni de salvare a nou-născuților au fost asigurate cu elicopterele SMURD ale Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. și cu Unitățile de Terapie Intensivă Mobilă Nou-Născuți ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, încadrate cu echipe mixte de intervenție, formate din piloți, medici, asistenți medicali și conducători auto-paramedici.

Sursa colaj foto: IGAV

Sursa video: IGAV

Citește și: Medicii care au preluat vârstnicii aduși de la cele 3 centre sociale din Voluntari și Afumați: Prima dată când ne confruntăm cu cazuri atât de grave de neglijență | AUDIO