Confidenţialitate

3 cetățeni moldoveni, printre care 2 copii, au murit în Turcia în urma cutremurului de luni. Alți 2 moldoveni vor fi repatriați | AUDIO

Trei cetățeni moldoveni – doi copii și o femeie în vârstă de 36 de ani, membri ai aceleiași familii – au fost găsiți morți în localitatea Hatay, în urma cutremurului din Turcia. Anunțul vine de la Ministerul de Externe de la Chișinău. Doi cetățeni moldoveni din orașul Malatya vor fi preluați cu avionul pus la dispoziție de România și vor fi aduși în București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și-au găsit sfârșitul în urma seismului puternic din Turcia doi copii minori și o femeie în vârstă de 36 de ani, care avea cetățenia Republicii Moldova. Femeia decedată era casatorită cu un cetățean turc și întreaga familie era stabilită în provincia Hatay.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, sunt şi moldoveni răniţi în Turcia.

2 cetățeni moldoveni vor fi repatriați prin intermediul echipajelor românești

Din 7 februarie până în prezent, reprezentanții ambasadei moldovene în Turcia au încercat să contacteze 48 de persoane din regiunile afectate. Cu 27 dintre acestea nu s-a putut lua legătura deocamdată.

2 cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie, au solicitat asistență pentru repatriere din orașul turc Malatya și vor fi aduși în București. Ei sunt studenți la medicină și se aflau temporar în Turcia prin programul Erasmus.

„Operațiunea de evacuare este realizată de partea română”, a declarat Daniel Vodă.

Persoanele care au nevoie de ajutor ori de informații pot suna la ambasada Republicii Moldova. Linia telefonică pentru urgențe consulare funcționează permanent anunță autoritățile moldovene.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: România suplimentează ajutoarele pentru Turcia. Raed Arafat: Am mobilizat a doua echipă de salvare. 2 avioane Spartan, pregătite să plece | VIDEO