Confidenţialitate

3 ani de la OUG 13| Dreptate socială și Justiție specială – Piața Victoriei cu Anca Simina și Cristian Tudor Popescu

Protestul judecătorilor s-a extins astăzi, cu o zi înainte ca Parlamentul să decidă, în sesiune extraordinară, dacă anulează sau nu pensiile de serviciu ale mai multor categorii profesionale între care magistrații și funcționarii din Justiție.

La București, la Iași, la Cluj, la Alba Iulia, la Timișoara, la Craiova, la Sibiu, la Satu Mare, la Vaslui, magistrații mai multor judecătorii, tribunale și Curți de Apel judecă doar cauzele urgente, în timp ce grefierii și-au întrerupt activitatea pentru câteva ore, urmând ca marți să protesteze pe parcursul întregii zile.

Este sau nu abrogarea pensiilor speciale mai mult decât o temă electorală? E firesc să existe pensii de serviciu? Au magistrații argumente să ceară exceptarea de la regula contributivității la pensie? Avem, la trei ani după momentul OUG 13 o Justiție întărită?

Gazetarul Cristian Tudor Popescu revine de la 18.15, alături de Anca Simina, pentru a analiza, în „Piața Victoriei”, cu câtă seriozitate e tratat în Parlament subiectul pensiilor speciale, dar și unde suntem, instituțional și politic, la trei ani de la momentul primelor proteste de amploare din fața Guvernului.
Până atunci, vă invităm să răspundeți la sondajul emisiunii de azi: Sunteți de acord cu anularea pensiilor speciale fără nicio deosebire între categorii profesionale?

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/200960291088568/