Confidenţialitate

3.000 de protestatari antiguvernamentali s-au adunat în Piața Victoriei

Numărul persoanelor care protestează duminică seara în fața Guvernului se apropie de 3.000 – potrivit reporterilor Europa FM, aflați la fața locului.

Protestatarii contestă decizia Executivului de a bloca procedura prin care Roşia Montana era înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Ei nu sunt de acord nici cu modificările la legile justiției, nici cu verdictul Curţii Constituţionale, care îl obligă pe şeful statului să o revoce pe şefa DNA.

Protestatarii suflă în vuvuzele şi poartă pancarte cu mesaje precum: “Uniţi salvăm Roşia Montană”; “Resetare nu schimbare”, “Nu ne scoateţi din sărite. Roşia Montană”.

Ei poartă steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene şi scandează lozinci precum “PSD, ciuma roşie”, “Hoţii, hoţii”, “Cuib de hoţi şi mafioţi”.

Grupul Corupţia Ucide – unul dintre organizatori – a anunţat încă de la începutul săptămânii că va organiza duminică un miting în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care sâmbătă acolo a avut loc acţiunea PSD.

„Acest spaţiu îşi va recapătă scopul iniţial, locul unde câteva sute de mii de cetăţeni s-au adunat din convingere şi au hotărât că indiferent ce se întâmplă, România va rămâne un stat de drept şi nimeni nu va fi mai presus de lege! Acest lucru nu poate fi schimbat sau imitat de nici un partid cu toate sutele lui de autocare!”, au declarat reprezentanții grupului civic.