Confidenţialitate

3.000 de angajați ai Boeing vor primi alte sarcini, după oprirea producției 737 MAX

Constructorul american de aeronave Boeing a anunțat că va repartiza 3.000 de angajați pentru alte locuri de muncă, întrucât compania va opri linia de producție a aeronavelor 737 MAX începând cu jumătatea lunii ianuarie, informează Mediafax, citând Reuters.

Anunțul a venit după ce American Airlines Group Inc și Aeromexico din Mexic au dezvăluit că au ajuns la înțelegeri pentru compensații financiare cu Boeing, în urma pierderilor cauzate de blocarea la sol a avioanelor 737 MAX.

Nici o companie aeriană nu a dezvăluit suma primită de la Boeing drept compensație.

Autoritățile de reglementare au interzis zborurile cu aceste aeronave în luna martie a anului trecut, în urma accidentelor din Indonezia și Etiopia soldate cu 346 de victime.

Într-un e-mail către angajați, Boeing a anunțat că aproximativ 3.000 de angajați vor avea noi sarcini . Cei mai mulți dintre acești angajați lucrează la fabrica Renton din Washington, unde este fabricat 737 MAX, în timp ce unii luicrează la fabrica din Carolina de Sud. Unele persoane vor lucra la aeronavele 767 și 777 / 777X din Everett, Washington. Boeing a asigurat că nu intenționează să concedieze niciun muncitor ca urmare a opririi producției aeronavelor 737 MAX.

Reuters a raportat că Administrația Aviației Federale nu va aproba reluarea producției aeronavelor 737 MAX până cel puțin în februarie, martie sau chiar mai târziu.

Boeing și FAA au declarat, ieri, că analizează o problemă potențial gravă, legată de sistemul de cablare, care ar putea duce la întârzieri în ceea ce privește revenirea modelului 737 MAX.