26 martie în muzică

S-a născut Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith.

2008Los Angeles Times şi-a cerut scuze pentru că l-a acuzat pe rapperul Sean ‘Diddy’ Combs de implicare în cazul focului în urma căruia a murit Tupac Shakur, în 1994.

2006The Edge, membru al trupei U2, şi-a donat chitara preferată, un Gibson Les Paul din 1995, victimelor uraganului Katrina.

2006 – Cititorii revistei Total Guitar au votat solo-ul de chitară al lui Jimmy Page, ‘Stairway To Heaven’, drept cel mai bun solo de chitară al tuturor timpurilor.

2005 – Fostul membru al trupei Crowded House, toboşar al trupei Paul Hester, a murit la vârsta de 46 de ani, după ce a încercat să se sinucidă, dar a murit în urma strangulării. A fost descoperit spânzurat într-un parc din Melbourne.

2002Randy Castillo, toboşar al trupei lui Ozzy Osbourne, a murit, fiind bolnav de cancer.

2001 – Papuşa cu figura lui Eminem a fost interzisă în magazinele din Marea Britanie, pe motiv ca îi va încuraja pe copii să vorbească urât.

1985 – Toate posturile de radio din Africa de Sud au interzis difuzarea pieselor lui Stevie Wonders, după ce cântăreţul a dedicat Oscarul câştigat, lui Nelson Mandela.

1971 – S-a născut John Hendy, membru al trupei East 17.

1968 – S-a născut James Jonas Iha, chitarist al trupei Smashing Pupmkins.

1965Mick Jagger, Brian Jones şi Bill Wyman au fost curentaţi în timpul unui concert Rolling Stones din Danemarca, din cauza unui microfon ce avea un fir neizolat.

1948 – S-a născut Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith.

1944 – S-a născut Diana Ross (Diana Earle), cântăreaţă şi solista trupei The Supremes.