25 iunie, ziua internaţională a ştrumfilor

La 25 iunie, ştrumfii sunt celebraţi de fani din întreaga lume cu ocazia Global Smurfs Day.

La această dată, în anul 1928, se năştea desenatorul belgian Pierre Culliford, cunoscut sub pseudonimul Peyo, creator al – îndrăgitelor personaje animate.

Ştrumfii (les schtroumpfs în limba franceză, smurfs în engleză ) au apărut iniţiat în cărţi de benzi desenate, cucerind apoi marele şi micul ecran.

Studiourile Columbia Pictures și Sony Pictures Animation organizează evenimente aniversare. Participanții sunt invitați să se costumeze în ștrumfi, având pielea pictată în albastru şi vestimentaţie albă.

Cel mai recent film cu strumfii s-a lansat în luna februarie a acestui an, ”Smurfs: The Lost Village”. Strumpfița, Istețul, Bleguțul și Voinicul se lasă călăuziți de o hartă vrajită, străbat Pădurea Fermecată, în căutarea misteriosului sat pierdut, iar drumul le este presărat cu întâmplări magice și creaturi nemaivăzute, dar și cu pericole: de la flori carnivore și plante pupăcioase până la libelule cu năbădăi. În același timp, cei patru prieteni albaștri sunt pe punctul de a descoperi cel mai mare secret din istoria ștrumpfilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare