Confidenţialitate

Camera deputaților a început dezbaterea în cazul Rovanei Plumb

Ministrul demisionar, Rovana Plumb susține că este nevinovată și că ancheta procurorilor anticorupție ar fi un abuz.

Ea adaugă cele două hotărâri de guvern prin care insula Belina a fost trecută din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru că, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.

„Se încearcă permanent inducerea în eroare prin folosirea de metode menite să servească aceluiași scop, demonizarea Partidului Social Democrat, compromiterea unui program întreg de gurvernare și, dacă se poate, răsturnarea votului popular, așa cum s-a întâmplat și la referendum și la votul din diasporă la alegerile prezidențiale”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Direcția Națională Antifraudă (DNA) o acuză pe Rovana Plumb de complicitate la abuz în serviciu.

Din partea opoziției, lidera deputaților PNL, Raluca Turcan, l-a citat pe șeful social-democraților, Liviu Dragnea.

Deputata liberală a ținut să readucă aminte de declarațiile șefului PSD potrivit cărora toate cererile DNA de ridicare a imunității vor fi aprobate de Parlament:

„Nu avem niciun dubiu. Vom vota pentru ridicarea imunității parlamentare. Există o dorință uriașă să apară un spirit nou, să avem o nouă atitudine față de actul de justiție, față de statul de drept. Nu sunt declarațiile mele și nici ale colegilor din PNL, sunt declarațiile domnului Liviu Dragnea. «Dacă vreodată se va cere ridicarea imunității pentru mine, o să cer să o facă. Dacă nu, îmi dau demisia din Parlament» Închei citat din Liviu Dragnea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.