212.000 de euro subscripție publică pentru Cumințenia Pământului

Până astăzi, 15 iunie, donațiile făcute în cadrul subscripției publice pentru Cumințenia Pământului au ajuns la 212.000 de euro, anunță Guvernul.

Potrivit purtătorului de cuvânt la Guvernului, Dan Suciu, Executivul pregătește alte căi prin care încearcă să încurajeze donațiile.

Acestea vor putea fi făcute, în curând și prin sms, se vor organiza concerte, dar și o loterie și un teledon la televiziunea publică.

Celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși poate fi văzută de mâine, 16 iunie, la Muzeul Băncii Naționale a României, unde a fost mutată săptămâna trecută, de la Muzeul Cotroceni.

Decizia a fost luată de Ministerul Culturii și Guvernul României, împreună cu proprietarii operei de artă, pentru a face celebra sculptură a lui Constantin Brâncuși mai accesibilă publicului larg.

Cumințenia pământului va putea fi admirată în perioada 16 iunie – 8 iulie, de luni până vineri, între 10:00 și 18:00, iar din 11 iulie – potrivit programului normal de vizitare a Muzeului BNR.

Sculptura va fi expusă la muzeul BNR până când statul va deveni proprietar al lucrării.

Este necesară strângerea sumei de 6 milioane de euro până pe data de 30 septembrie 2016, pentru a completa cele 5 milioane de euro alocate deja de Guvernul României.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS