21 de celebrităţi care se implică activ în acte de caritate

În topul listei se află Mel Gibson, care a donat nu mai puţin de 10 milioane de dolari pentru construirea sau renovarea unor spitale de copii şi încă alte 7 milioane de dolari pentru o biserică din Malibu.

Taylor Swift este şi ea una dintre celebrităţile care se implică în acte de caritate. Recent, a înfiinţat o campanie care protejează copiii de atacurile ‘predatorilor’ online. De asemenea, este implicată în diferite acţiuni ale UNICEF şi Crucea Roşie, iar în 2013 a fost numită cea mai Caritabilă Celebritate de către Today.com.

Gisele Bündchen, faimoasa actriţă şi fotomodel, a donat 1.5 milioane de dolari victimelor cutremurului din Haiti din 2010 şi este membru active al campaniei de prevenire a infectării cu virusul HIV, I am African HIV/AIDS.

Scarlett Johansson este ambasador Oxfam încă din 2004, a ajutat de asemenea la împărţirea de mâncare victimelor uraganului Katrina şi în 2008 s-a oferit voluntară să ajute în clinicile din Rwanda unde sunt internaţi victime ale virusului HIV.

În ciuda aspectului de ‘fată rea’, Miley Cyrus se implică în actele caritabile ale celor de la Crucea Roşie, Blessings in a Backpack, Starkey Hearing Foundation.

Actriţa Charlize Theron este fondatoarea unei campanii care se ocupă de ajutorarea oamenilor săraci din Africa, dar şi în acţiuni ale Crucii Roşii sau Oxfam.

Justin Timberlake lucrează dar şi donează pentru cei de la Habitat pentru Umanitate, Kids wish Network iar împreună cu vocalul trupei R.E.M a compus un single pentru ajutorarea victimelor uraganului Katrina.

Kristen Stewart, actriţa din cunoscuta serie Twilight, lucrează îndeaproape cu Shoe Revol, iar împreună luptă împotriva traficului de persoane din Statele Unite.

Sandra Bullock sprijină frecvent fundaţia Warren Easton Charter şi lucrează cu Fundaţia Americană pentru prevenirea infectării cu virusul HIV sau Crucea Roşie.

Alicia Keys este ambasador al Keep a Child Alive şi călătoreşte des în Africa pentru a-i ajuta pe copiii care şi-au pierdut părinţii din cauza virusului HIV.

Matthew McConaughey a pus bazele fundaţiei Just Keep Livin care se ocupă cu educarea copiilor prin intermediul fitness-ului şi spiritualităţii.

Cunoscutul luptător de wrestling John Cena se implică în reţeaua Kids Wish şi în acţiunile fundaţiei Make A Wish.

Ben Affleck lucrează îndeaproape cu fundaţiile Feeding America şi Paralyzed Veterans of America care se concentrează pe ajutorarea veteranilor de război care au rămas paralizaţi în urma participării în teatrele de operaţiuni.

Rapper-ul 50 Cent a pus bazele fundaţiei G-Unity care se ocupă de ajutorarea comunităţilor cu venit minim.

Jucătorul american de baschet LeBron James a donat 2.5 milioane de dolari fundaţiei Boys and Girls of America şi a înfiinţat fundaţia care îi poartă numele, LeBron James Family Foundation.

Actriţa Meryl Streep este o militantă activă pentru drepturile femeilor din întreaga lume şi este deasemenea purtătorul de cuvânt al Muzeului Naţional de Istorie al Femeilor.

Alec Baldwin lucrează îndeaproape cu PeTa pentru protejarea drepturilor animalelor.

George Lucas, regizorul faimoasei serii Star Wars a înfiinţat fundaţia Edutopia- The Georege Lucas Educational Foundation care încurajează inovaţia în şcoli. De asemenea, s-a alăturat iniţiativei unora dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, precum Bill Gates sau Warren Buffet, care îşi vor dona întreaga avere operelor de caritate.

Betty White este o militantă activă pentru drepturile animalelor şi este în consiliul director al Morris Animal Foundation încă din 1971.

Channing Tatum este membru al fundaţiei înfiinţate de Sting, The Rainforest Foundation care se ocupă cu salvarea pădurilor tropicale şi a populaţiei acestora.