Aproape 200 de copii de la mai multe grădinițe din Voluntari au făcut toxiinfecție alimentară

În mai multe grădinițe din localitatea Voluntari a izbucnit joi un focar de toxiinfecţie alimentară.Ca urmare, Direcţia de Sănătate Publică Ilfov a decis  să suspende activitatea în aceste unități de învățământ.

198 de copii şi 19 angajați ai grădinițelor au prezentat vărsături şi scaune diareice la aproximativ o oră după masa de prânz.

Mâncarea a fost preparată în bucătăria proprie a uneia dintre unităţile de învăţământ din Ilfov, de unde a fost transportată cu maşini frigorifice autorizate către celelalte unităţi.

Copiii au primit îngrijiri medicale la mai multe spitale din Bucureşti (Institutul de Boli Infecţioase “Dr. Matei Balş”, Spitalul de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Victor Babeş”, Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu”, Spitalul “Medlife”, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului “Alessandrescu-Rusescu”). Nici un copil nu a fost internat.

DSP a deschis o anchetă epidemiologică, a luat probe de la grădinițele în cauză: de la personalul care lucrează în bucătărie şi cel care serveşte masa, precum şi de pe suprafeţele din bucătării. De asemenea, au fost trimise la laboratorul de analize probe alimentare (care au fost păstrate la frigider) de la masa de prânz.

Unitățile de învățământ din Voluntari afectate de focat vor fi redeschise doar după ce vor primi avizul DSP Ilfov.