20 de persoane, între care 7 minori, evacuate pe stradă de Arhiepiscopia Bucurestilor

 20 de persoane, între care 7 minori, au fost evacuați pe stradă de Arhiepiscopia Bucurestilor.

Familia locuia abuziv într-o clădire a Arhiepiscopiei, deși aplicase pentru locuință socială acum 4 ani. Doar anul acesta au fost în audiență de două ori la Primăria Sectorului 4 fără niciun rezultat.

În somație, Arhiepiscopia susține că a făcut demersuri către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4 pentru ca oamenii să primească pentru o perioadă de 6 luni un apartament cu două camere. Dar pare că acest apartament nu există.

Diana Oncioiu, ziarist la dela0.ro:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 „În somație scrie foarte clar că Arhiepiscopia a semnat cu DGASPC o înțelegere în care DGASPC promite că le va cauta o locuință socială și că le va oferi și alte servicii de suport. Tot acolo scria că Arhiepiscopia le oferă gratuit un aprtament de două camere. Și era trecută acolo o persoană de contact și un număr de mobil. Am sunat. Doamna aceea nu a vrut să îmi spună nimic. M-a trimis la biroul de presă. Cert e că probabil acel apartament nu există, pentru că dacă ar fi existat, cineva ar fi venit să îi ducă pe oamenii ăia acolo.”       

Femeia, mama a 7 copii, spune că va încerca pe toate căile sa primească răspunsuri de la Arhiepiscopia Bucureștilor și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Până atunci minorii au fost duși într-un adapost Mama și Copilul.

Deocamdată, Primăria Sectorului 4 și reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor nu au putut fi contactați pentru explicații.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS