20 de lucruri neştiute despre legendarul David Bowie – VIDEO

David Bowie este considerat un influent inovator al muzicii, în special datorită pieselor sale din anii ’70. Deşi David Bowie a fost în atenţia publicului peste cinci decenii, câştigând mai multe premii BRIT, MTV Music Video şi Grammy, unele detalii despre viaţa lui rămân, însă, necunoscute. BBC.com a realizat un top al informaţiilor mai puţin cunoscute despre legendarul artist britanic.

David Bowie în copilărie

david bowie copil

1. David Bowie s-a născut în Brixton, Londra, pe 8 ianuarie 1947, în aceeaşi zi cu Elvis Presley. Numele lui real este David Robert Jones.
2. Când avea şase ani, familia sa s-a mutat în Bromley. A urmat Liceul Tehnic Bromley, în prezent Ravenswood School.
3. Chitaristul rock Peter Frampton şi David Bowie au fost prieteni în şcoală. Peter Frampton a cântat de multe ori alături de Bowie.
4. După ce David Bowie şi prietenul său George Underwood s-au bătut pentru o fată, una dintre pupilele cântăreţului a rămas dilatată permanent. Cei doi au rămas prieteni buni, astfel că Underwood a realizat designul unora dintre albumele cântăreţului.
5. La vârsta de 12 ani, Bowie a început să cânte la saxofon.

David Bowie înainte de a deveni faimos

david bowie adolescent

1. Prima melodie lansată a fost “Liza Jane/Louie Louie Go Home”, în iunie 1964, sub numele de Davie Jones with The King-Bees.
2. Mai târziu, el şi-a schimbat numele în David Bowie pentru a nu fi confundat cu Monkee Davy Jones.
3. La 17 ani, David Bowie a fost intervievat pentru BBC ca fondator al Societăţii pentru prevenirea faptelor de cruzime la adresa oamenilor cu părul lung. “Nu e prea drăguţ când lumea te strigă “dragă”!”, a spus el.
4. În 1967, Bowie a scris cântece pentru actorul Paul Nicholas, care a înregistrat melodiile sub numele de Oscar.
5. A lansat albumul de debut, numit “David Bowie” în 1967 , după ce a cântat în mai multe baruri şi puburi.

David Bowie superstar

david bowie 3

1. Primul hit al cântăreţului a fost “Space Oddity”, lansat în Marea Britanie în 1969, folosit de BBC ca melodie de fundal a aterizării pe lună.
2. În trei dintre hiturile artistului “Space Oddity” din 1969, “Ashes To Ashes” din 1980 şi “Hallo Spaceboy” din 1996 apare un personaj ficţional, Major Tom.
3. Primul single de succes din Statele Unite a fost “Fame“, în 1975, la care a colaborat cu John Lennon.
4. Fondatorul Chich, Nile Rodgers, a dat o audiţie pentru a deveni chitarist în formaţia lui Bowie, în 1975, însă nu a fost acceptat.
5. Regizorul Nicolas Roeg l-a ales pe Bowie ca actor principal în filmul “The Man Who Fell to Earth” din 1976. Într-una din scene, filmată într-un magazin cu discuri, pe un perete se vede clar un poster cu coperta albumului “Young Americans” al artistului.
6. Bowie joacă rolul lui Ponţiu Pilat în filmul “The Last Temptation of Christ” al lui Martin Scorsese.
7. Potrivit unui sondaj BBC din 2006, el a fost votat al patrulea mare artist în viaţă, după Sir Paul Cartney, clasat pe locul trei, Morrissey, pe locul doi şi Sir David Attenborough, pe locul întâi.
8. În 2004, în timpul unui concert în Oslo, Norvegia, a fost lovit în ochi cu o acadea.
9. David Bowie este vocea personajului Lord Royal Highness, în animaţia americană “SpongeBob SquarePants”, în 2007.
10. Tot în 2007, el a apărut în filmul “The Prestige”, alături de Hugh Jackman şi Scarlet Johansson.