Confidenţialitate

2 persoane care i-au sponsorizat campania electorală lui Nicușor Dan în 2020 ar fi primit contracte și funcții după ce acesta a devenit primar general al Capitalei | AUDIO

Două persoane care i-au sponsorizat campania electorală lui Nicușor Dan în 2020 ar fi primit contracte și funcții după ce acesta a ajuns edil al Bucureștiului. Informația reiese din mai multe contracte publice consultate de publicația G4Media. Primarul Nicușor Dan neagă acuzațiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În anul 2021, imediat după ce Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar al Bucureștiului, firma Aegeria Business Consulting a primit prin atribuire directă contracte cu două instituții din subordinea Primăriei Generale: Societatea de Transport București și Administrația Spitalelor. Valoarea totală a acestora a fost de peste 620.000 lei, potrivit G4Media.

Obiectul contractelor: servicii de instalare, stocare date, furnizare pachet licențe IT, respectiv consultanță în digitalizarea unor spitale aflate în administrarea Primăriei.

La vremea respectivă, din acționariatul firmei făcea parte și Ovidiu Simion Liliac, cu 39% procent. Același om de afaceri apare în declarația de avere a lui Nicușor Dan ca donator în campania electorală din 2020. În total, 10.000 de lei a fost sponsorizarea venită din partea sa.

Pe de altă parte, Ștefania Georgiana Simion, o colaboratoare mai veche a actualului primar, care i-a împrumutat acestuia, pentru aceeași campanie, suma de 20.000 de lei, a devenit, după alegeri, consilier personal a lui Nicușor Dan, apoi angajată a Primăriei și, de anul trecut, director al Administrației Parc Văcărești, altă societate subordonată Prmăriei Generale.

Primarul general Nicușor Dan a respins suspiciunile de favoritism din cele două situații.

Sursa foto: Europa FM / Raul Bambu

Citește și: Agenția care va prelua în subordine toate companiile de stat ar trebui să fie deschisă joi | AUDIO