Confidenţialitate

19 elevi din Franța, aflați într-un schimb de experiență în județul Suceava, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară | AUDIO

Un grup de 19 elevi și un adult din Franța au ajuns la Spitalul Județean din Suceava noaptea trecută. Toți aveau simptome de toxiinfecție alimentară, iar după ce au primit îngrijiri în Unitatea de Primire Urgențe medicii au decis ca patru persoane să rămână internate.

Francezii erau cazați la un hotel din municipiul Suceava și erau veniți într-un schimb de experiență la școala din localitatea Liteni. Au ajuns în Suceava în cursul zilei de duminică și intenționau să plece spre casă vineri.

La școala din Liteni au fost doar luni, iar ulterior și-au făcut program individual, inclusiv cu locurile unde au luat masa. Primele simptome de toxiinfecție alimentară au apărut miercuri după amiază, iar seara s-au prezentat la spital 20 de persoane pentru îngrijiri medicale.

Trei elevi și un adult, care prezentau forme mai severe ale bolii au rămas internați în Secția de Infecțioase. Medicii spun că starea lor este stabilă și este posibil să fie externați chiar astăzi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat o anchetă în acest caz și până acum s-a stabilit că francezii au luat masa în două locuri diferite în cursul zilei de miercuri. Au fost luate probe din alimente din ambele locuri, iar rezultatele vor fi cunoscute în 72 de ore, când se va stabili și care este sursa intoxicării.

Foto: Shutterstock