Confidenţialitate

18 unități de învățământ din județul Neamt nu au autorizație de securitate la incendiu | AUDIO

În 18 unități de învățământ din județul Neamt anul școlar va începe și de aceasta data fără autorizație de securitate la incendiu.

Controalele efectuate de inspectorii pentru situații de urgentă au scos la iveală mai multe nereguli care nu au fost remediate, deși s-au dat sute de avertismente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cele 151 de clădiri în care se desfășoară procesul de învățământ în județul Neamț, mai putin de jumătate sunt echipate cu sisteme de detectare si avertizare la incendiu.

În clădirile în care începe  noul an școlar fără autorizație  funcționează atât grădinițe cum ar fi cea din comuna Tămășeni, cât și școli cum sunt cele din comunele Petricani, Cordun sau Agapia,  dar și licee cum ar fi Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu sau sala de sport din cadrul Colegiului Național Gheorghe Asachi din Piatra Neamț.

Principalele nereguli constatate în urma controalelor au fost lipsa stingătoarelor, funcționarea defectuoasă  a instalațiilor de iluminare pentru evacuare la incendiu, instalații de detectare a fumului care nu funcționează sau lipsa paratrăsnetelor.

Numai în 2023 au fost date 280 de avertismente, însă reprezentanții ISU spun că lipsa remedierilor va duce, la următoarele controale, la amenzi.

Sursa foto: INQUAM Photos/ George Calin