Confidenţialitate

18 ONG-uri cer recunoașterea patrimoniului industrial din Valea Jiului

18 ONG-uri membre Valea Jiului Implicată au trimis, joi, o scrisoare deschisă către cele 6 administrații din Valea Jiului, scrisoare prin care cer recunoașterea patrimoniului industrial din zonă.

”Așa cum veți regăsi în scrisoarea noastră de solicitare, solicităm instituirea de către autoritățile din Valea Jiului a unui regim minim de protecție pentru o listă de obiective enumerate în scrisoare, indiferent de natura proprietății acestora, cu scopul evaluării potențialului de reconversie al acestora de către specialiști atestați, înaintea acordării autorizațiilor de demolare sau modificare.

De asemenea, solicităm cartarea și studierea tuturor obiectivelor din Valea Jiului care fac parte din rețeaua patrimoniului industrial.

Dorim să prevenim, astfel, situații precum cele care au avut loc doar în ultimele săptămâni, atunci când două clădiri remarcabile (turnurile puțurilor de la Uricani și Paroșeni) au fost dărâmate. Valea Jiului are posibilitatea de a urma nenumăratele exemple de bună practică din Vestul și Centru Europei și de a pune, astfel, în valoare patrimoniul industrial spre beneficiul comunității”, transmit reprezentanții Valea Jiului Implicată.

Scrisoarea a fost trimisă către Primăria Orașului Aninoasa, Primăria Municipiului Lupeni, Primăria Orașului Petrila, Primăria Municipiului Petroșani, Primăria Orașului Uricani și Primăria Municipiului Vulcan.

FOTO: Racky Constantin