Confidenţialitate

17 localități și 13 județe, afectate de vântul puternic. IGSU: Nu au fost persoane rănite | GALERIE FOTO și VIDEO

17 localități și 13 județe au fost afectate în intervalul orar 08:00 – 13:00 de vântul puternic. Și în București pompierii au intervenit pentru a curăța zonele afectate de fenomenele meteorologice anunțate de ANM prin codul portocaliul și codul galben de intensificări susținute ale vântului.

13 județe (AB, BH, BT, BZ, CJ, DB, GR, HD, IF, MS, PH, SV și VL) au fost afectate de codul portocaliu și codul galben de vânt puternic în numai 5 ore.

Pompierii au intervenit pentru degajarea a 13 elemente de construcție, 60 de copaci doborâți de vânt, 4 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind avariate 3 case, 1 anexă și 16 autoturisme.

Intervenția pompierilor la Alba

Intervenția pompierilor la Iași

Prahova, Moara Nouă: Circulație feroviară afectată pe magistrala 500

„Din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, circulația feroviară a fost temporar afectată pe magistrala 500, în localitatea Moara Nouă din județul Prahova”, transmite IGSU.

Manevre suspendate în toate porturile de la Marea Neagră. Trecerile cu feribotul din Zimnicea și Turnu Măgurele către Bulgaria, suspendate

„Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră și trecerile cu feriboturile din Zimnicea/TR și Turnu Măgurele/TR către Bulgaria”, transmite IGSU.

Harghita: Avarii electrice în 7 localități din județ

„Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, s-au înregistrat avarii în 7 localități din județul Harghita, iar la acest moment echipe specializate se află în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp”, mai spune IGSU.

Nu au fost persoane rănite în urma acestor manifestări meteorologice

„Important de menționat este faptul ca în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite. Pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetățenilor și autorităților din zonele aflate sub incidenta codurilor meteo prognozate”, a transmis IGSU.

Sfaturile IGSU pentru o astfel de vreme

„Pentru preîntâmpinarea situațiilor care va pot pune viața în pericol, respectați recomandările noastre:

  • Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.
  • Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților”, transmite IGSU.

Intervenții ale pompierilor din țară la Prahova, Alba și Iași

Sursa colaj foto: ISU Prahova, ISU Alba, ISU Iași

Sursa video: ISU Prahova, ISU Alba, ISU Iași

Citește și: ANM: Cod galben și cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în 19 județe și în Capitală | AUDIO