Confidenţialitate

14 nominalizări la Oscar pentru ”La La Land”

Filmul ”La La Land”, regizat de Damien Chazelle, este principalul favorit, având cele mai multe nominalizări la ediția din acest an a premiilor Oscar, 14 în total, inclusiv la premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului.

Este un număr record de nominalizări în istoria premiilor Oscar, în timp ce Meryl Streep a devenit actorul cu cele mai multe nominalizări individuale la Oscar din istorie.

Ryan Gosling interpretează rolul unui pianist de jazz care se îndrăgosteşte de o actriţă debutantă (Emma Stone). Cei doi întâmpină obstacole pe măsură ce-şi clădesc cariere de succes. Plasat în Los Angeles-ul zilelor noastre, printre decoruri cuceritoare şi momente muzicale fascinante, filmul surprinde bucuriile, dar şi dezamăgirile cotidiene a doi tineri în încercarea lor de a-şi îndeplini visele.

Ryan Gosling, protagonistul filmului ”La La Land”, se numără printre actorii care au fost nominalizaţi, marţi, la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal, potrivit site-ului Academiei de film americane. La categoria ”cel mai bun actor în rol principal” au mai fost nominalizaţi Casey Affleck (”Manchester by the Sea”), Andrew Garfield (”Hacksaw Ridge”), Viggo Mortensen (”Captain Fantastic”) şi Denzel Washington (”Fences”).

“La La Land” a obţinut cele mai multe nominalizări și la premiile Globul de Aur, reușind să câștige şapte trofee, practic în toate categoriile în care fusese nominalizat, printre care pentru “cel mai bun film – comedie/ musical” “cel mai bun scenariu”, “cea mai bună regie”, “cel mai bun cântec”, “cea mai bună coloană sonoră.”

Ryan Gosling a obţinut trofeul pentru “cel mai bun actor într-un rol principal” pentru interpretarea din “La La Land”.

Actriţa Emma Stone a fost recompensată cu prestigioasa distincţie pentru “cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/musical” pentru interpretarea din lungmetrajul ovaţionat de critici, ce reînvie genul de cinema “musical” consacrat la Hollywood în plină glorie a cinematografiei şi a entertainmentului. Lungmetrajul este un tribut adus epocii de aur a musicalurilor hollywoodiene, deşi povestea din film se petrece în contemporaneitate.

Cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie la Dolby Theatre din Los Angeles. Gala va fi transmisă în direct de postul american ABC şi va fi difuzată în peste 225 de ţări şi teritorii din întreaga lume. Evenimentul va fi prezentat de Jimmy Kimmel.