Confidenţialitate

100 de turiști români au rămas blocați pe aeroportul Amman din Iordania. Ministrul Transporturilor spune că vor fi repatriați joi | AUDIO

Un grup de 100 de turiști români au rămas blocați pe aeroportul Amman din Iordania după ce avionul TAROM care urma să îi aducă în țară nu a putut ateriza din cauza ceții. Ingrijorați că forțele de securitate le-au cerut să părăsească aeroprtul, oamenii au cerut ajutorul consulatului român din Iordania și al reprezentantului TAROM din zonă.

„Avem nevoie de ajutor, suntem abandonați pe aeroportul din Amman fără a primi vreo explicație din partea reprezentatului TAROM de aici”, a fost mesajul trimis în țară de turiștii români.

Oamenii voiau să știe cât vor mai sta acolo după ce aflaseră că avionul Tarom nu a putut ateriza din cauza ceții, ne-a declarat Carmen Mocanu, jurnalistă din Constanța, aflată în concediu.

Contactat de Europa FM, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat că avionul, după ce așteptase în Cipru, a fost nevoit să se întoarcă la Otopeni.

A precizat că turiștii vor fi cazați la hotel, iar joi vor fi recuperați.

Nu același lucru a spus reprezentantul TAROM de pe aeroportul Amman. El le-a transmis turiștilor că nu știe nimic, că vor primi banii de bilet înapoi și să se descurce.

A izbucnit un mic conflict, forțele de securitate i-au poftit pe turiști afara din aeroport.

Nici reprezenantii consulatului român, chemați de turiști, nu le-au dat vreo soluție, ne-a spus Carmen Mocanu.

Ajutorul a venit de la agenția de turism din țară. Directorul agenției, Alin Burcea, a declarat pentru Europa FM că împreună cu TAROM s-au inteles cu alte companii aeriene pentru aducerea turiștilor români, acasă, cu mai multe zboruri, la noapte și joi dimineață.

Cazarea la hotel a fost asigurată tot de către agenția de turism care i-a trimis în Iordania.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Video: Carmen Mocanu

Citește și: Preluarea Blue Air de către stat este păguboasă, spune profesorul Cristian Păun. „Ar trebui să privatizeze TAROM, nu să cumpere încă o companie”