Confidenţialitate

100 de școli din România au fost adăugate în programul „Masa Caldă” pentru elevi | AUDIO

Încă 100 de școli din toată țara au fost incluse în programul guvernamental care oferă elevilor o masă caldă în timpul anului școlar. Sunt acum 450 de unități de învățământ în care copiii pot primi fie o masă caldă fie un pachet alimentar, în valoare de 15 lei. Scopul programului este de a reduce abandonul școlar, spune ministrul Educației, Ligia Deca.

Ligia Deca, ministrul Educației: Vom emite în cel mai scurt timp Ordinul de ministru pentru stabilirea celor încă 150 de școli care vor beneficia de program

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Cu privire la pașii următori pe care îi vom face pentru ca elevii să beneficieze concret de acest sprijin alimentar, menționăm că pe circuitul de avizare interministerială se află deja Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru repartizarea pe județe a sumei și, în cel mai scurt timp, după publicarea în Monitorul Oficial a prezentei Ordonanțe de Urgență, adoptată azi, vom emite Ordinul de ministru pentru stabilirea celor încă 150 de unități de învățământ preuniversitar care vor fi beneficiare ale programului”, a spus ministrul Educației, Ligia Deca.

350 de școli sunt deja incluse în acest program, dar ministrul Educației nu poate spune în câte dintre acestea copiii primesc acea masă caldă oferită de guvern.

Ligia Deca: „Încă alocăm sumele necesare de la Ministerul Educației”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Întrebată dacă în cursul săptămânii trecute existau copii care primeau masă caldă în școli, Ligia Deca a spus că: „Încă alocăm sumele necesare de la Ministerul Educației; de la autoritățile publice locale deja au alocat în școli și deja în unele școli masa caldă se acordă. Vom verifica informația pe care dumneavoastră o cereți”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cei cu familii numeroase solicită Guvernului ajutor pentru a avea un trai decent. Cheltuielile unui cuplu cu 3 copii trec de 10.000 lei lunar | AUDIO