Confidenţialitate

10 trenuri de călători – afectate de copaci prăbușiți pe calea ferată în Prahova

Traficul feroviar este oprit temporar, miercuri seara, între stațiile Crivina și  Brazi, pe ambele sensuri de circulație. Din cauza copacilor prăbușiți pe calea ferată, 10 trenuri de călători sunt afectate, potrivit CFR SA.

Din primele informații, copacii prăbușiți pe calea ferată au fost tăiați de o firmă care făcea defrișări în zonă.

Pentru remedierea defecțiunilor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniilor de contact se acționează cu două drezine pantograf pe ambele fire de circulație.

Până la finalizarea intervențiilor, 4 trenuri de călători au fost oprite între Crivina și Brazi, iar alte 6 trenuri staționează temporar în gările adiacente.

Trenuri oprite între Crivina și Brazi sunt IR 1755 București Nord – Suceava, R 3007 București Nord – Brașov, R 5007 București Nord – Buzău și IR 1574 Galați – București Nord.

Trenuri staționate în gările Crivina, Periș și Buftea sunt 15003 București Nord – Nehoiașu, IR 1551 București Nord – Ploiești Sud, 472-1 București Nord – Curtici, 16089 Mangalia – București – Brașov, 16035 București Nord – Brașov și R 3009 București – Brașov.

Personalul feroviar de specialitate acționează deja la fața locului pentru înlocuirea firului de contact rupt de copacii prabușiți, dar și pentru înlocuirea componentelor avariate, astfel încât circulația trenurilor să se reia în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp.