10 români răniţi într-un accident rutier în Germania

Ambasada României la Berlin este ţinută la curent cu urmările unui accidentul rutier produs, luni, în landul german Schleswig-Holstein, soldat cu mai multe victime.

Potrivit datelor preliminare zece cetăţeni români fiind răniţi, dintre care trei grav, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

„Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obţinerea unor informaţii privind identitatea şi cetăţenia victimelor şi starea de sănătate a acestora. Potrivit datelor preliminare obţinute de ambasadă, în urma accidentului, zece cetăţeni români au fost răniţi. Dintre aceştia, trei au fost grav răniţi şi şapte au suferit răni uşoare, fiind transportaţi la unităţi medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri. Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest caz”, se menţionează într-un comunicat.

MAE a amintit că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară, în limita competenţelor, dacă situaţia o va impune.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS