10 medalii pentru militarii români la Campionatul mondial militar de tir cu arcul din Franța

3 medalii de aur, 6 de argint și una de bronz au câștigat militarii români răniți, care au participat la Campionatul mondial militar de tir cu arcul din Franța.

Ei au concurat alături de alți aproape 200 de arcași din 13 de țări. Campionatul mondial militar de tir cu arcul a reprezentat prima competiție oficială la care a participat echipa de militari care va reprezenta România Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, din luna septembrie.

Unul dintre medaliații cu argint este plutonierul IONUȚ BUTOI, încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare Câmpulung Muscel. El a fost la un pas de a-și pierde viața în 2008, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat. i-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere și înot.

În timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Qalat – Kandahar, TAB-ul în care se afla a a fost aruncat în aer de suflul unui dispozitiv exploziv improvizat. Militarul făcea parte din Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele“.

Am stat de vorbă cu plutonierul Ionuț Butoi, după ce a câștigat medalia de argint la TIR cu arcul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

România va participa pentru prima dată la Jocurile Paralimpice Invictus de la Toronto, lotul fiind alcătuit din 15 militari care vor concura la  discipline. Îi puteți ajuta să aibă echipamente mai bune pentru a se antrena și a face perfomanță prin campania derulată de Europa FM.

 

Cum pot fi ajutați militarii români răniți în teatrele de operații care participă la Jocurile Olimpice Invictus

Cine sunt militarii români care vor participa la Jocurile Olimpice Invictus Toronto 2017

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS