Confidenţialitate

10.000 de bolnavi de hepatita C vor primi tratament fără interferon

Contractele privind tratamentul fără interferon vor fi continuate și extinse pentru 10.000 de bolnavi de hepatita C, a anunțat ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a vorbit și despre creditele de angajament pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate în valoare de 868 de milioane de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„ Vor fi reluate negocierile pentru medicamente pentru melanom malign, cancer de prostată, cancer pulmonar. Vom negocia alte molecule pentru tratarea unor afecțiuni oncologice, cardiovasculare, diabet zaharat și altele. De asemenea, la nivel de servicii avem în vedere, sigur, continuitatea acordării serviciilor medicale, a medicamentelor, dispozitivelor medicale până la sfârșitul anului, dar se va pune accent pe stimularea serviciilor în tratament ambulatoriu”.

Ministrul Sănătății s-a referit și la subprogramul de oncologie pediatrică:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“O să introducem un subprogram de diagnostic genetic al tumorilor solide maligne (…) De asemenea, după ce s-a făcut diagnosticarea și s-a aplicat tratamentul este important să avem o monitorizare corectă. Ce facem acum printr-o HG care este în circuitul de avizare este să includem activități de monitorizare a bolii minime reziduale pentru bolnavii cu leucemii acute.”

Alte 5 milioane de lei vor fi alocate pentru finanțarea secțiilor de neonatologie ale spitalelor de pediatrie și ale maternităților de grad III”:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

” Am inițiat, deja, procedura de achiziție centralizată la nivel național pentru antibiotice injectabile (…). Scopul final este  să asigurăm atât accesul continuu, cât și o sustenabilitate a cheltuielilor în acest sector. Avem o sumă inițială alocată pentru achiziții, suma minimă pe care o estimăm este de 122 de milioane de lei, suma maximă este de 161 de milioane de lei. Avem, de asemenea, în vedere achiziții publice centralizate pentru medicamente oncologice și, în general, pentru lucrurile pentru care pot fi încheiate contracte cadru la nivel central, urmând ca spitalele să intre în contracte subsecvente pentru aceste medicamente.”

Ministrul a făcut referire și la investițiile avute în vedere în Sănătate:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“În momentul acesta aș vrea să menționez serviciul de neonatologie și unități urgente. Pentru neonatologie avem definitivat necesarul la nivel național pentru incubatoare, ventilatoare nou-născuți, incubatoare nou-născuți, monitoare și pompe perfuzii. Și urmează achiziții publice centralizate, de asemenea, de îndată ce avem studiile de piață. Sunt maternități mai multe în lucru. (…) De asemenea, la rectificarea bugetară avem 15 milioane de lei care vor fi acordați în plus pentru investiții în reabilitarea de clădiri la servicii județene de ambulanță și UPU. La nivelul investițiilor, viziunea noastră este să nu mai facem investiții fără cap.”