1 martie în Piața Universității – REPORTAJ

1 martie cu zăpadă, mărțișoare de lemn, de sticlă sau magneți de frigider cu mesaje motivaționale. Toate în Piața Universității din București.

Cei din spatele tarabelor au venit din alte orașe, special pentru a-și aduce creațiile la târg.

Mărțișoare de lemn, figurine de sticlă, vaze înflorate sau cutii de bijuterii care îți luau ochii.

Un reportaj de Alexandra Țipțer:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Mi-au plăcut cele care aveau flori naturale. Sunt flori păstrate, uscate și puse în mici pandantive.”

„Cele în formă de ie, cu modelele tradiționale românești. Mi se pare o idee extraoridinară, că începem să aducem înapoi spiritul tradițional românesc.”

Aproape toate, pictate și lucrate manual, după cum povestește creatoarea brandului Fițe, Rodica Milășan – care a început să facă mărțișoare în urmă cu 8 ani, împreună cu soțul ei.

„Sunt broșe, se pot purta în timpul anului. Eu o consider o bijuterie. Dacă ați observat, am foarte multe haioase, Scufița Roșie și Lupul, am arici, am căluți, tot felul de animăluțe, flori. Ceea ce-mi place foarte mult și încerc să promovez, sunt modelele dacice, începând de la Lupul Dacic, la simbolurile solare.” povestește Rodica Milășan.

Au fost și persoane nemulțumite de modele pe care le vedeau „foarte comune, nu e nimic ce iese în evidență. Erau pe undeva câțiva magneți de frigider pictați, din nefericire aveau același model. Pe absolut toate era o floricică, într-un ghiveci.”

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS