1 mai în Maramureș: plimbări cu Mocănița și vizite la Cimitirul Vesel

De 1 Mai turistii se pot plimba cu Mocanita pe Valea Vaserului, deja s-au vandut peste 300 de bilete.

De asemenea pensiunile din judet ofera pachete „Minivacanta in Maramures” care cuprind vizite la muzee, case taranesti sau alte obiective turistice precum Cimitirul Vesel.

Turiştii care vin în Maramureş de 1 mai au mai multe opţiuni pentru minivacanţă.

Cea mai solicitată va fi „Mocăniţa” trenul cu aburi de pe Valea Vaserului aceasta fiind ultima cale ferată forestieră activă din Carpaţi.

Deja au fost vandute peste 300 de bilete, fiind disponibile inca 50 de locuri.

Cei care se vor plimba cu Mocaniţa vor putea opri la Muzeul Căilor Ferate, de unde se va face şi un traseu turistic pe dealul din apropiere. Cursa cu Mocaniţa dureaza 6 ore, iar preţurile biletelor sunt cuprinse între 53 si 93 de lei.

De asemenea pensiunile mai oferă celor care vin în judeţ, pachete gen „Minivacanţa in Maramureş” sau „Relaxare în Maramureş”.

Pot fi vizitate obiective precum Ansamblul de tehnici populare din Sârbi, Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti, Mănăstirea Bârsana, Muzeul Satului Maramureșean sau Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței din Sighetu Marmației, dar şi Cimitirul Vesel.

Optional, reprezentanţii pensiunilor mai oferă seri festive tradiţionale cu muzică şi dansuri populare iar meniul va cuprinde purcei la proţap, gustări tradiţionale alături de mici şi bere.

Pentru asemenea oferte turiştii vor plăti pentru 3 zile între 200 şi 400 de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS