1 Decembrie – programul principalelor evenimente

Parada militară din București: 3.000 de militari, avioane F-16 și irlandezi cu kilturi și cimpoaie

La parada militară de Ziua Naţională a României, organizată, joi, în Piaţa Arcul de Triumf, vor participa peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, printre care şi 50 de aeronave, inclusiv avioane F-16, dar şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere, printre care, în premieră, irlandezi cu tobe şi cimpoaie, care vor purta kiltul tradiţional. (detalii aici)

Ziua Națională în marile orașe: parade militare, mese cu fasole și cârnați, concerte și focuri de artificii

În marile orașe din țară, Ziua Națională este sărbătorită prin parade militare, mese cu fasole și cârnați, concerte și focuri de artificii.

În Alba Iulia, orașul unde acum 98 de ani avea loc Unirea Transilvaniei cu România, manifestările dedicate zile de 1 decembrie încep la ora 9.00, prin depuneri de coroane.

Parada militară – la care participă 800 de militari, transportoare blindate, tunuri și mașini de luptă – este programată de la ora 13.00.

Aflați ce se întâmplă în Iași, Cluj, Timișoara, Arad, Constanța, Craiova, Sibiu, Focșani, Brașov și Ploiesti.

Târgul de Crăciun din București, organizat în Piața Constituției. Peste 3 milione de beculețe vor fi aprinse pe străzi

Peste trei milioane de beculeţe vor fi aprinse în Capitală, joi, de la ora 19.00, pe un traseu de 29 de kilometri, pentru sărbătorile de iarnă, în premieră fiind iluminat festiv şi Centrul Istoric.

Decorul este completat de un brad, care măsoară anul acesta 25 de metri şi a fost decorat cu mii de luminiţe.

La Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei vor fi spectacole, Casa lui Moş Crăciun, patinoar, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. (detalii aici)

Mesajul președintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale – VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a postat, joi, pe Facebook, un mesaj video cu ocazia Zilei Naţionale, în care le-a urat „La mulţi ani!” românilor şi a arătat că această zi semnifică libertatea, iar ea trebuie să fie permanent o sursă de inspiraţie pentru a construi o ţară „prosperă, demnă şi unită” în jurul unor idealuri. (video aici)

Mesajul premierului Dacian Cioloș cu ocazia Zilei Naționale – VIDEO

Premierul Dacian Cioloș a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj video cu ocazia Zilei Naționale.

Șeful guvernului a făcut referire la înfăpturirea Marii Uniri de la 1918. (video aici)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS