Confidenţialitate

Zverev, după victoria împotriva lui Djokovic la JO 2020: Rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile

Tenismanul german Alexander Zverev şi-a cerut scuze după ce l-a învins, vineri, pe sârbul Novak Djokovic în semifinalele probei de simplu de la Tokyo, împiedicându-l pe acesta să realizeze Golden Slam, câştigarea celor patru titluri de Mare Şlem şi a medaliei de aur la Jocurile Olimpice în acelaşi an.

“Îmi cer scuze, îmi pare foarte rău… Rămâne cel mai mare jucător din toate timpurile (…) Ştiu că a venit aici ca să-şi treacă numele în istorie, ştiu că era în căutarea Golden Slam. Nu poţi însă să câştigi mereu. E totuşi bine să poţi să îl învingi din când în când”, a afirmat neamțul, care a trecut de liderul mondial cu 1-6, 6-3, 6-1.

“Este fără îndoială una dintre cele mai mari reuşite din cariera mea”, a punctat Alexander Zverev.

“Aici nu joc doar pentru mine sau pentru apropiaţii mei, joc de asemenea pentru toţi sportivii, toţi oamenii care au rămas în Germania şi mă urmăresc. Jocurile Olimpice sunt cel mai mare eveniment sportiv din lume”, a declarat jucătorul de 24 de ani, de 15 ori triumfător în turnee ATP, dintre care două în acest an (Madrid, Acapulco).

După înfrângere, Novak Djokovic a declarat: “Acesta e sportul, pur şi simplu el a jucat mai bine. A servit foarte bine, iar serviciul meu a devenit mult mai slab. Jocul meu s-a spart în bucăţi”.

În 2021, sârbul a triumfat la Australian Open, Roland Garros şi Wimbledon, iar la US Open, ultimul Grand Slam al anului, are trei titluri.

După eşecul în faţa lui Zverev, Djokovic a fost învins şi în semifinalele probei de dublu mixt la Jocurile de la Tokyo.