Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan au escaladat, în premieră mondială, un nou vârf din Munţii Himalaya

Alpiniștii români Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan au escaladat un nou vârf din Munţii Himalaya, „Peak 5”, de 6.374 de metri.

”Acolo sus acum era ca în fiecare zi – vânt vijelios ,norii se izbeau de versanți și creste iar noi, cu sufletul incărcat de imaginile și momentele ascensiunii, stăteam în siguranță în BC. (n.r. Base Camp)
Nu am momentan capacitatea să descriu cele simțite și trăite, iar ca să scriu că am fost acolo, am urcat atâția metri, am făcut așa și așa, ar fi prea banal.
Alpinismul este artă iar partea sportivă este doar o unealtă ajutătoare în scopul exprimării”, scrie alpinistul Zsolt Torok pe pagina personală de Facebook.

Performanța românilor Zsolt Torok şi Vlad Căpuşan a fost realizată în ultima zi a lunii trecute și a fost prezentată public într-o conferință susținută în această săptămână de Biroul pentru Turism din Nepal.

Alpiniştii români și-au propus acum să facă demersurile pentru ca vârful sălbatic din Himalaya, „Peak 5”, escaldat de ei în premieră, să fie redenumit după expediţia românească.

1st-ascent-of-the-peak-5-unclimbed-6374m-in-makalu-range-on-31st-october-by-our-romanian-mountaineers-mr-zsolt-torok-and-mr-vlad-capusan

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS