Confidenţialitate

Zlatan Ibrahimovic, accidentat

Atacant suedez al echipei AC Milan, Zlatan Ibrahimovic a părăsit terenul accidentat, la genunchiul stâng, duminică seara, în meciul cu Juventus Torino, cu cinci săptămâni înainte de primul meci al echipei Suediei la EURO 2020 la fotbal, informează AFP.

În vârstă de 39 de ani, suedezul s-a accidentat la un contact cu fundaşul olandezul Matthijs de Ligt (Juventus) şi a rămas pe teren câteva minute, dar apoi a renunţat, aşezându-se pe teren în min. 66, fiind înlocuit cu Ante Rebic.

‘Ibra’, care şi-a prelungit contractul până în iunie 2022 cu rossoneri, a revenit în martie la naţionala Suediei pentru preliminariile CM 2022, după aproape cinci ani de la retragerea internaţională, după EURO 2016.

Ibrahimovic este unul dintre starurile aşteptate la EURO 2020 (11 iunie-11 iulie), competiţie în care Suedia va debuta pe 14 iunie contra Spaniei.

La finalul meciului de la Torino, imaginile televizate l-au înfăţişat pe suedez la marginea terenului, cu genunchiul bandajat, celebrând victoria echipei sale cu 3-0.

Antrenorul Stefano Pioli nu a părut prea neliniştit la finalul partidei: ‘El nu era la sută la sută din capacitate şi a s-a antrenat doar pe jumătate vineri. Resimţea o uşoară durere la un genunchi, dar noi sperăm că nu este nimic grav. Îi vom evalua starea în următoarele zile’, a spus acesta.

Zlatan Ibrahimovic, care va împlini 40 de ani în octombrie, şi-a prelungit recent contractul cu AC Milan până la finalul sezonului 2021-2022.

Ibrahimovic a revenit în ianuarie 2020 la AC Milan, echipă la care a mai evoluat între 2010 şi 2012, contribuind din plin la redresarea grupării de pe San Siro, aflată în prezent pe locul al treilea în Serie A.