Confidenţialitate

Ziua Regalității, sărbătorită în premieră pe Domeniul de la Săvârșin | AUDIO

Majestatea Sa Regală Margareta, Principele Radu şi Principesa Sofia au primit zeci de invitați din toată țara. De la Săvârșin, unde se află singura reședință privată a Familiei Regale din România și era locul peferat al Regelui Mihai I, MS Margareta a transmis un mesaj cu prilejul sărbătorii naţionale de 10 Mai.

”Aducem un omagiu tuturor celor care au scris paginile României moderne de 155 de ani încoace. Acum 20 de ani, tatăl meu se întorcea la Castelul Săvârșin, după o întrerupere de 53 de ani. De aceea, suntem la Săvârșin în această zi de 10 mai.”

Curtea castelului de la Săvârșin s-a umplut de admiratorii familiei regale, unii de la sute de km disatnta

Pe o scenă amenajată în Satul Regal, artişti ai Filarmonicii Arad au susţinut un scurt concert, la care au asistat Familia Regală şi invitaţii.

Pentru prima dată după întoarcerea Familiei Regale în ţară, domeniul Regal de la Săvârşin se deschide pentru turişti pe de la 1 mai până la sfârșitul lunii octombrie. Pot fi vizitate Satul Regal, unde se află mașinile Regelui Mihai I aduse de la Versoix, din Eleveția, şi Parcul Regal care se întinde pe 6,5 ha și înconjoară castelului, dar și un magazin de suveniruri, de unde turiștii pot cumpăra produse cu însemne regale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ciprian Boițiu