Confidenţialitate

Ziua Națională, sărbătorită și la Arad cu o paradă militară | AUDIO

Defilarea de Ziua Națională a României a militarilor, pompierilor, polițiștilor naționali, de frontieră și de penitenciare și a jandarmilor a atras lumea multă, vineri, în fața Primăriei din centrul Aradului.

Spectatorii au avut parte și de surprize, centrul orașului fiind survolat de elicopetere, iar la final au putut admira mașini de epocă, inclusiv autovehicule militare.

Nu doar românii au venit să admire defilarea de la Ziua Națională, ci și străinii care muncesc in Arad.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul Aradului s-a umplut de oameni dornici să vadă defilarea, iar, printre ei, David, un băiat de 9 ani, a venit îmbrăcat special pentru 1 Decembrie.

„Am venit îmbrăcat în general. Îmi place armata. O să fie viitorul meu.”

La 12 fix s-a dat semnalul, iar militarii din cadrul Batalionului 191 Infanterie Colonel “Radu Golescu”, pompierii, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră și polițiștii din peniteciar, urmați de tehnica de intervenție, au început defilarea în aplauzele mulțimii.

Evenimentul a fost încheiat de tineri îmbrăcați în militari din Primul Război Mondial și de o paradă a mașinilor de epocă, inclusiv autovehicule militare.

„Am venit în Arad să venim parada. Ne-a plăcut. Astăzi am venit special pentru paradă. Cum să ratăm un asemenea eveiniment?”

Nu doar românii au venit să admire defilarea de la Ziua Națională, ci și străinii care muncesc în Arad.

Parada a fost coordonată de comanda Batalionului 191 Infanterie Colonel “Radu Golescu” din Cetatea Aradului.

Aradul este considerat leagănul Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 pentru că aici s-au pregătit evenimentele care și-au pus amprenta asupra istoriei României.

„Arad a fost sufletul acelor evenimente. Sunt 105 ani care ne obligă să continuăm ppentru a desăvârși Marea Unire spre binele unei țări frumoase.”-  spune primarul municipiului, Călin Bibarț.

Sursa foto: Ciprian Boițiu Europa FM