Ziua Națională la Alba Iulia cu paradă militară, concerte folclorice, dar fără artificii

Capitala spirituală a țării, Alba Iulia, se pregătește deja de petrecerea de 1 decembrie, atunci când vom sărbători 97 de ani de la Marea Unire. Zilele acestea se lucrează intens la program. Cert este că momentul principal va fi parada militară de 1 Decembrie. Sigur că nu vor lipsi spectacolele de muzică populară, a declarat Mihai Coșer, consilier al primarului.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Totul se va petrece într-un decor de sărbătoare, pentru că până atunci Cetatea Alba-Carolina va fi pregătită pentru Crăciun. Totuși, luminile de Crăciun vor fi aprinse în seara în care îl asteptăm pe Moș Nicolae.

 

Pe de altă parte, anul acesta, de 1 Decembrie, românii vor avea o minivacanță numai bună pentru a-și face bagajele și a vizita acest oraș. Va fi un weekend prelungit, care va începe sâmbătă, pe 28 noiembrie, și se va încheia marți, pe 1 decembrie. Turiștii ar trebui să viziteze numeroasele atracții din oraș, iar Cetatea medievală este, incontestabil, cel mai important obiectiv turistic.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Anul acesta, autoritățile estimează că aproximativ 20.000 de persoane vor fi la Alba Iulia, iar hotelierii și proprietarii de pensiuni anunță că gradul de ocupare pentru această mini-vacanță va fi de peste 90%.

 

Anul acesta, spre deosebire de anii anteriori, evenimentele de Ziua Națională nu se vor încheia cu un foc de artificii. Momentul lipsește din program în semn de solidaritate cu victimele tragediei din clubul Colectiv.

 

Articole Similare