Ziua Muncii, marcata prin proteste in multe tari

In Ungaria, Turcia sau Spania, mii de oameni au ieșit pe străzi nemulțumiți de salariile mici și de nesiguranța locurilor de muncă.

În Turcia, mitingul de 1 Mai, organizat la Istanbul, s-a soldat cu ciocniri între forţele de poliţie şi zecile de manifestanţi. Demonstranţii, câteva sute de persoane reunite la apelul unor partide de stânga şi sindicate, au ripostat aruncând cu pietre.

Peste 80 de manifestaţii au loc astăzi și în Spaniei. Oamenii cer o nouă politică economică, destinată creşterii economice şi creării de locuri de muncă, fără măsuri de austeritate şi reduceri.

La fel și în Ungaria, trei sindicate ale muncitorilor organizează o demonstraţie comună de 1 mai, prin care cer ‘locuri de muncă, pâine şi democraţie’.

În celălalt capăt al lumii, la Tokyo, aproximativ 21 de mii de muncitori s-au adunat într-un parc din oraș pentru o demonstraţie de 1 mai, cerând creşteri salariale, locuri de muncă stabile şi oprirea generării de energie nucleară. Evenimente similare au avut loc în toată Japonia.