Confidenţialitate

Ziua Mondială a Radioului, celebrată pe 13 februarie

13 februarie este Ziua Mondială a Radioului. Se marchează din 2011 de către statele membre UNESCO și, în fiecare an are o temă specifică. Anul acesta, la cea de-a 12-a ediție a Zilei Mondiale a Radioului, tema este„Radioul și pacea”.

Radioul rămâne locul de unde realizatori din toată lumea pot spune, în toate limbile, în cel mai sincer și deschis mod : „Bună dimineața!” sau „Bine v-am găsit!”.

UNESCO transmite că la nivel global rămâne cel mai consumat mijloc media.

Are capacitatea de a face informația să ajungă la ascultători rapid, cu ajutorul unei voci. Ceea ce face ca radiourile din toată lumea să aibă în continuare fani activi, atașați de oamenii din spatele microfonul sau de politica unor stații radio. Sau pur și simplu de muzica și vocile ei.

Dacă anul acesta tema este „Radioul și pacea”, Unesco explică această alegere simplu: „de vreme ce războaiele încep în mintea oamenilor, în mintea oamenilor trebuie să fie construite barierele păcii.”

Foto: Shutterstock

Citește și: Rihanna va fi din nou mamă. Artista a susținut un concert în pauza de la Super Bowl, primul show după o pauză de 6 ani | VIDEO