Ziua Mondială a Creierului

Este pentru a patra oară când se celebrează în lume această zi, instituită la iniţiativa Federaţiei Mondiale de Neurologie (WFN).

Prin marcarea Zilei Mondiale a Creierului, Federaţia Mondială de Neurologie doreşte creşterea gradului de conştientizare cu privire la gestionarea şi prevenirea afecţiunilor cerebrale şi neuromusculare care afectează în principal persoanele în vârstă.

Primul pas pentru prevenirea acestor afecţiuni este de a îmbunătăţi înţelegerea acestor concepte şi a importanței sănătăţii creierului în rândul persoanelor tinere. Aceste afecțiuni au în acest moment metode de prevenire mici, dar cu toate acestea accentul trebuie pus pe prevenţie deoarece un număr tot mai ridicat de persoane vor suferi de astfel de afecțiuni ale creierului şi ale sistemului neuromuscular“, subliniază  Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative din România.

Îngrijorător este faptul că incidenţa accidentelor vasculare cerebrale a crescut în rândul categoriei de vârstă sub 30 de ani.

Dintre toate bolile neurologice, accidentul vascular cerebral (AVC) şi celelalte boli cerebrovasculare sunt, de departe, cea mai frecventă cauză de deces, reprezentând 85% din totalul deceselor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare