Confidenţialitate

Ziua Mondială a Bicicletei, marcată duminică și în România

3 iunie este Ziua Mondială a Bicicletei, ocazie cu care Asociația Green Revolution reamintește că există în jur de 2 miliarde de biciclete în lume, iar estimările vorbesc despre 5 miliarde în anul 2050, potrvit World Bank blogs. Acest lucru inseamnă că mai mult de jumătate din populația planetei știe să meargă pe bicicletă.

”Mersul pe bicicletă e una dintre cele mai sănătoase abordări ale vieții cotidiene. E bucurie și e libertate. Și e, deloc în ultimul rând, una dintre cele mai simple și mai eficiente căi de a ne purta prietenos cu Pământul. Am uitat cumva de felul în care schimbă viața unei comunități și felul în care interacționează oamenii între ei? Noi știm mai bine, în cei 9 ani de funcționare, programul I’Velo a reusit să scoată peste 1.550.000 de romani la pedalat, a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă cu aproximativ 2.180 de tone și să fim prezenți în 6 orașe din țară: Constața, Brașov, Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Iași.

Ce ne împiedică să facem din București un loc în care să îți vină să le zâmbești oamenilor și mai mult doar pentru că îi întâlnești pe bicicletă, cu copiii în coș sau cu laptopul în spinare?
Noi acest lucru vrem să împărțim, împărtășim și împrăștiem: bucuria de a fi de flexibil, de mobil și de liber cum numai pe bicicletă poți fi. Iar responsabilitatea socială și de mediu sunt magnifice efecte secundare.
Există studii care arată că, dacă oamenii ar face o trecere masivă de la mașini la biciclete, între anii 2015 și 2050 s-ar economisi 24 de trilioane de dolari, iar emisiile de CO2 provenite din transportul urban de pasageri s-ar reduce cu 11%”, transmite Asociația Green Revolution.

Green Revolution, fondată în martie 2009, este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România, ce pune în practică măsurile ce stau la baza construirii unui oraș verde. Green Revolution dezvoltă proiecte variate, care promovează și sprijină: educația ecologică și responsabilitatea față de mediul înconjurător, mijloacele și soluțiile de transport ecologice și economice, adoptarea unui comportament responsabil față de mediu în randul autorităților și companiilor private și de stat.