Confidenţialitate

Ziua Mondială a Alimentației, marcată în România printr-un eveniment în care au fost analizate obiceiurile alimentare ale angajaților

Luni, de Ziua Mondială a Alimentației, Edenred Romania, cea mai mare companie emitentă de tichete și carduri de masă, a adus la un loc manageri de top din companii prestigioase, reprezentanți ai autorităților publice și specialiști în sănătate, pentru a declanșa împreună o schimbare în bine în obiceiurile alimentare ale angajaților români.

Evenimentul face parte din campania ”Hai la 1 la Masă!”, prin care compania promovează la locurile de muncă din România obiceiul pauzei de prânz zilnice, ca element esențial pentru o viață sănătoasă.

56% dintre angajații români alocă mai puțin de 30 de minute mesei de prânz, potrivit unui studiu Edenred realizat de GfK în 2015.

Nutriția incorectă, generată de obiceiuri alimentare nesănătoase, este una din principalele cauze de îmbolnăvire. Când mâncăm în grabă, fără să ne oprim din ceea ce facem, efectele imediate sunt deja supărătoare, dar efectele pe termen lung sunt cu adevărat grave.

Pe termen scurt, specialiștii atenționează că efectele pot fi o atentie și concentrare scăzute în a doua jumătate a zilei, iritabilitate și energie diminuată. Pe termen lung, efectele sunt însă mult mai grave: risc crescut de boli cardio-vasculare și boli de nutriție, cum ar fi obezitatea sau diabetul. Când lipsa pauzei de prânz devine un obicei, există și efecte mai subtile, dar la fel de grave, care se pot regăsi în izolare socială sau depresie.

”Pauza de prânz nu e doar o necesitate fizică pentru a fi sănătoși, ci și un ritual social care îi aduce pe oameni împreună.

De aceea milităm pentru pauza de prânz zilnică în rândul angajaților. Este un gest simplu, care trebuie integrat în normal, în cotidian, în cutumele sociale, în cultura corporațiilor și insțitutiilor”, spune Dana Sintejudean (foto), CEO al Edenred Romania.