Ziua Marinei la Constanta! (AUDIO)

Aproape 10.000 de turiști și localnici urmăresc demonstrațiile navale organizate de Flota română pentru sărbătorirea Zilei Marinei.

Festivitățile de ziua Marinei la Constanța se desfășoară pe o căldură cumplită. 5 militari au leșinat pe rând, doborâți de arșița nimicitoare. Au fost preluați imediat de medicii de la ambulanță și și-au revenit foarte repede.

Semnalul de începere a demonstrațiilor navale a fost dat de trecerea ambarcațiunilor rapide care au arborat drapelele Uniunii Europene, României și al NATO.

A apărut apoi Zeul Neptun cu alaiul lui de nimfe, iar pe mare Bricul Mircea a prezentat onorul. Cadeții cățărați pe catarge au salutat întreaga asistența de pe promenada falazei, apoi s-a dezlănțuit spectacolul.

Avioanele au simulat un atac cu rachete asupra navelor. Un elicopter naval a executat zbor la joasă înălțime și a lansat capcane termice. Pe mare s-a simulat respingerea atacului navelor inamice, s-a executat foc dupa foc, a urmat o intervenție în forță pentru salvarea unei nave și a echipajului arestat de către pirați. Elicopterul a evacuat din apă mai mulți răniți cu ajutorul scafandrilor din forțele speciale.

Programul Zilei Marinei continuă după-amiază cu jocuri marinărești în Portul Tomis, iar seara cu concerte până târziu în noapte, când are loc retragerea cu torțe de pe faleza mării până în centrul orașului.