Confidenţialitate

Ziua Internetului: Cum arăta prima pagină de pe www

Prima pagină de pe World Wide Web avea doar text şi explică noul standard W3, cel care avea să schimbe modul în care comunicăm şi relaţionăm azi. Pe 23 august 2016 s-au împlinit 25 de ani de când Internetul a devenit accesibil publicului larg.

Prima pagină online este în continuare accesibilă pe serverele CERN la adresa http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html

prima pagina de pe Internet 23 august 1991

În 1980, Sir Timothy John (Tim) Berners-Lee a creat o bază de date personală cu oameni şi modele de software la CERN. Aici el a desfăşurat utilizarea de hypertext, unde fiecare pagină este conectată de o altă pagină, deja existentă. În următorul deceniu, avea să meargă şi mai departe, iar în 1989 a propus ideea unui “sistem universal informaţional conectat” pentru a ajuta fizicienii să colaboreze, combinând internetul cu hypertextul.

În 1990, Tim Berners-Lee a construit HyperText Transfer Protocol, cunoscut ca HTTP, HyperText Markup Language (HTML), Uniform Resource Identifier (sau URL), primul web browser, dar şi primul server cu primele pagini web.

Prima pagină web a putut fi accesată începând cu 6 august 1991.