Ziua Internațională a Cititului Împreună

În fiecare an, de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, pe 1 februarie, milioane de oameni din peste 100 de țări citesc cu voce tare împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul. În țară au loc multe evenimente, în special la biblioteci locale.

Biblioteca Judeţeană „G.T. KirileanuNeamţ organizează ateliere de lectură în cadrul Secţiei de carte pentru copii şi Ludotecă „Ion Creangă“. La acţiune vor fi prezenţi, cu începere de la ora 12, elevi de la Centrul de Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca“.

La Biblioteca Județeană Arad, vineri, începând cu ora 10,00 la Secția Împrumut Carte pentru Copii, cei mici vor citi povești.  Apoi, de la ora 16,00, la Sala „Centenar“ lectorii vor citi texte valoroase din literatura națională sau universală.

Biblioteca Județeană Vrancea se alătură inițiativei comunității Citim Împreună România și marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI – printr-un Atelier de lectură în familie, cu voce tare, la care sunt invitați să participe copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 10 ani, însoțiți de părinți sau bunici. Acesta se va desfășura începând cu ora 17.00, la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene, din strada Nicolae Titulescu nr. 12.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare