Ziua Internațională a Carității: Primul Spital de Oncologie Pediatrică are structura construită

Astăzi este celebrata Ziua Internațională a Carității, iar Europa FM vă prezintă povești ale oamenilor care ajută oameni. În curtea Spitalului Marie Curie din Capitală se construiește primul Spital de Oncologie Pediatrică din țară, ridicat doar cu fonduri obținute prin donații.

Este proiectul ONG-ului Dăruiește Viață, iar până acum a fost ridicata deja structura clădirii, spune Oana Gheorghiu una dintre fondatoarele Asociației. „Am terminat construcția structurii, respectiv cele noua niveluri ale spitalului și ne aflam în plin proces de selecție a antreprenorului pentru faza a doua: instalații, compartimentări interioare și fațadă. Estimăm că la anul, prin vremea asta, spitalul va fi aproape gata și să speram că reușim să strângem toți banii necesari să îl și echipăm, pentru că nu avem nicio speranță că vă face asta Ministerul Sănătății sau Guvernul României„, afirmă Oana Gheorghiu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În continuare e nevoie de bani pentru construcția și echiparea spitalului, așa că fiecare dintre noi putem da o mâna de ajutor. Puteti face donatii prin SMS, cu mesajul SPITAL la 8864 (4 euro/lună) și/sau la 8844 (2 euro/lună). Pot fi active ambele campanii, sau doar una dintre ele. Sau puteți face donații cu cardul pe siteul Bursa de Fericire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proiectul a fost început în 2015, ca un proiect de construire a primului Spital cu servicii integrate de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România.
Peste 1.700 de companii și peste 260.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului până în momentul de față, contribuind cu peste 15 milioane de euro.

Turnarea fundației a început în luna iunie 2018, în curtea Spitalului “Marie Curie” din București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS