Ziua Internațională a Carității: Asociația Edulier strânge ghiozdane pentru copiii de la sate

Astăzi este celebrata Ziua Internațională a Carității, iar Europa FM vă prezinta povesti ale oamenilor care ajută oameni. Mergem în comuna Corbeanca, unde Cristiana Ionescu, de la Asociația Edulier echipează cu ghiozdane copii care provin din familii sărace. Pentru ei, sprijinul contează enorm. “Cine dorește să ajute fie pregătește un ghiozdan și ne cere conținutul recomandat, ce ar trebui să conțină ghiozdanul acela și îl aduce la noi la centrul Edulier, în zona Universității, fie donează 159 de lei, intrând pe pagina de Facebook Edulier. Sunt copii care merg la școală chiar daca acasă nu au ce să mănânce, chiar daca nu au căldură sau haine curate”, spune Cristiana Ionescu fondatoarea centrului Edulier.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot Asociația Edulier, împreună cu Europa FM, au creat o serie de audiobook-uri pentru copiii cu dislexie – o tulburare de învăţare ce împiedică dezvoltarea capacităţii de a citi și de a scrie. În România, datele oficiale arată că avem cu dislexie 3 din 20 de elevi de școală primară, dintre care peste 6.000 sunt doar în București.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul Edulier pentru copiii cu dificultăți de învățare( dislexie, discalculie, etc) se află în București, strada Gral Ion Florescu nr 6, sector 3, zona spitalului Colțea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS