Ziua Europeană a Justiției Civile. Mai multe instituții își deschid porțile pentru public

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie organizează, miercuri, la sediu, o serie de evenimente publice, prilejuite de celebrarea Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, activităţile se vor derula între orele 10,00 şi 12,00.

Decizia de a marca în fiecare an Ziua Europeană a Justiţiei Civile, pe întregul continent, a fost luată la data de 5 iunie 2003 de către Consiliul Europei şi Uniunea Europeană, obiectivul principal fiind acela de a sublinia faptul că Justiţia este, în primul rând, un serviciu aflat în slujba cetăţenilor, prin intermediul căruia le sunt apărate drepturile şi libertăţile fundamentale în cadrul procedurilor judiciare.

Activităţi de Ziua Europeană a Justiţiei Civile vor fi organizate, miercuri, în instanţele de judecată şi Parchetele din toată ţara, precum şi la sediul CSM.

Potrivit unui comunicat al CSM, de Ziua Europeană a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, Consiliul Superior al Magistraturii, instanţele de judecată şi parchetele organizează mai multe activităţi destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

În cadrul acestor evenimente, CSM va primi la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6, grupuri de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din Bucureşti, interesaţi de activitatea justiţiei şi a Consiliului.

La aceeaşi dată, cetăţenii interesaţi sunt aşteptaţi să participe la evenimentele organizate de instanţele judecătoreşti şi parchetele din întreaga ţară cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, care sunt anunţate pe paginile web ale fiecărei instituţii.

Ziua Europeană a Justiţiei este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul activităţilor desfăşurate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora şi de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetăţeni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS