„Ziua, ca hoții profesioniști!” Cum au scăpat PSD-ALDE de datorii dezvoltatorii imobiliari care au construit „ca persoane fizice”

A fost promulgată legea care a șters pur și simplu datoriile către stat ale patronilor de afaceri imobiliare care au ridicat clădiri…ca persoane fizice. Această lege, care , în aparență pare să repare nedreptăți făcute unei categorii defavorizate, ar ajuta de fapt, șmenarii, baronii locali și policienii cu afaceri imobiliare – spune fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu.

Cu amănunte despre efectele acestei legi – Ana Sorescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Săptămâna aceasta șeful statului a promulgat legea privind anularea unor obligatii fiscale.

Aceasta anuleaza impozitul pe venit, contributiile sociale si accesoriile aferente calculate de fisc pana la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit ca persoane fizice și au plătit taxe la fel ca persoanele care vindeau ocazional, case, apartamente ori terenuri.

În acest fel, ar fi avantajați patronii-politicieni sau care au prieteni în partide – și care au construit zeci de blocuri de locuițe și birouri atât în București cât și pe litoral (cum ar fi la Mamaia și Năvodari).

Fostul șef al Fiscului, Gelu Diaconu, spune că în anii în care a lucrat în structurile Ministerului de Finanțe nu a mai văzut un astfel de caz de „legiferare cu dedicație”.

Acesta precizează, într-un mesaj pe Facebook: în timp ce „șmecherii” partidelor scapă de datorii imense, contribuabilii de rând sunt târâți pe la ghișeele ANAF.

„Ma întreb cum de președintele Iohannis (sau consilierii săi) nu au sesizat această mârșăvie.” Gelu Diaconu, fostul șef al Fiscului, mesaj pe Facebook

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS