Zi decisiva in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (AUDIO)

Judecătorii Curții de Apel București ascultă în acest moment pledoariile finale ale avocaților, etapă care va fi urmată de întocmirea sentințelor pentru cei 12 inculpați din dosar, în frunte cu președintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu.

Ședința de judecată a început puțin după ora 10, iar de atunci avocații lui Dan Voiculescu au depus două cereri de recuzare a instanței, respinse între timp de judecători.

Aceasta în ciuda faptului că Dan Voiculescu s-a declarat mulțumit de prestația președintelui completului de judecată, magistratul Camelia Bogdan.

Vă reamintim, în acest dosar, Dan Voiculescu a fost deja condamnat în primă instanță la cinci ani de închisoare cu executate, pentru spălare de bani. Ieri procurorii DNA au cerut pedepsirea acestuia cu 10 ani de închisoare.

Alături de fondatorul trustului Intact, instanța urmează de dea o sentință și în cazul nutriționistului Gheorghe Mencinicopschi. Procurorii îl acuză pe acesta de săvârșirea a trei infracțiuni în timpul privatizării frauduloase a ICA, în favoarea lui Dan Voiculescu.

Gheorghe Mencinicopschi s-a declarat în această dimineață o victimă colaterală în acest proces.

Un alt inculpat din dosar este fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, din 2003 angajat al grupului condus de Dan Voiculescu.

Procurorii îl acuză pe Pantiș că a participat la subevaluarea terenurilor ICA preluate după privatizare de Grupul Grivco.

Înainte de începerea ședinței, Sorin Pantiș a declarat că evaluarea terenurilor ICA s-a realizat înainte ca el să fie angajat al GRIVCO.