Confidenţialitate

Zi de BINE: Tully, asistentul inteligent pentru gestionarea emoțiilor | AUDIO

“Sănătatea emoțională ne-a fost greu încercată în ultimii doi ani. Premise de bun augur pentru 2022 avem! Se întrevede începutul finalului pentru pandemia care ne face și desface toate planurile, spun mai multe voci internaționale. Însă, România se mândrește cu una din cele mai promițătoare inovații în domeniul medical – un asistent inteligent pentru gestionarea emoțiilor.

Tully arată ca un ceas și este dezvoltat la Cluj Napoca de o echipă de experți IT și psihologi. Deocamdată este gândit special pentru copiii care suferă de hiperactivitate, cea mai comună formă de manifestare în ADHD.

Device-ul monitorizează mai mulți biomarkeri (puls, temperatură, concentrația oxigenului etc.) și când algoritmii detectează o reacție emoțională ieșită din comun, device-ul distrage copilul de la factorii stresori externi și îl ghidează prin exerciții de calmare. Având în vedere că multe astfel de episoade se întâmplă la școală și copiii pot fi marginalizați, device-ul ia o parte din presiunea care se pune pe acești copii și pe părinții lor, de a se integra în normalitate.

Dar planul mai mare este ca Tully să devină un asistent inteligent care să ofere o gamă completă de suport psihologic pentru tulburările de la afecțiuni specifice (ADHD, tulburare bipolară, autism) la afecțiuni generale, cum ar fi anxietatea sau depresia.

Ironic cum soluția vine din țara care raportează cele mai puține cazuri de depresie și anxietate din Europa, nu?

Zic de Bine despre startup-ul românesc Tully, care tocmai a câștigat o importantă competiție internațională și a primit finanțare pentru dezvoltarea unei soluții care să ne ajute să ne recunoaștem, monitorizăm și gestionăm emoțiile. Un pas important pentru o societate mai sănătoasă la cap!

Dacă știți și voi vreo inițiativă locală despre care merită vorbit, un om fain care face lucruri care inspiră sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro”, a spus Melania Medeleanu la Zi de Bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.