Confidenţialitate

Zi de BINE: Sebastian Paul, bucătarul care în loc să arunce mâncarea nevândută, o dăruiește oamenilor cărora le este foame | AUDIO

“Nu demult am fost până la Timișoara și am stat de partea cealaltă a râului Bega, față de Centrul Vechi, la un hotel – știu că pe o fațadă geamurile erau colorate. Dar nu de asta l-am ținut minte, ci pentru că în fața restaurantului hotelului am văzut un semn care mi-a atras atenția.

Era un semn pe care scria „Servește-te dacă îți este foame”, pus pe o masă unde erau mai multe caserole cu mâncare gătită, cu supă, iar într-o pungă erau pâinici și alte produse de patiserie. M-am gândit că poate a fost un eveniment în ziua respectivă, dar am văzut semnul și mâncare proaspătă în fiecare zi cât am stat acolo.

Mai târziu aveam să aflu, dintr-o știre, că omul din spatele gestului era bucătarul Sebastian Paul, care aplică un principiu simplu peste tot unde merge să gătească – mâncarea nevândută în timpul zilei, în loc să o arunce, o împachetează frumos și o așează afară pentru oamenii cărora le e foame și nu au suficienți bani. Un prieten îi oferă caserole și ambalajele necesare ca porțiile să fie ambalate frumos.

Zicem de Bine despre Paul, în speranța că gestul lui va fi copiat și de alți bucătari și proprietari de localuri și restaurante, într-o țară care aruncă la gunoi cam 70 de kilograme de alimente pe cap de locuitor, aproape 20% din totalul hranei produse”, a spus Melania Medeleanu.

Dacă știți un om bun despre care merită vorbit sau dacă puneți la cale vreo faptă bună, care are nevoie de susținere, scrieți-ne iute la zidebine@zidebine.ro

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.